2014. január 18., szombat

Évkezdő gondolatok

Mitől lehet szebb a világ?

    Itt ez az egyszerűnek tűnő kérdés,amire minden bizonnyal akadna válasz,
bárkit is kérdezzünk meg.
    -Egy új autótól! - mondaná az apuka. -Sok új játéktól! - válaszolnák a gyerekek. Egy új ügyféltől,egy új háztól,egy ötöstől,egy új cipőtől és még sorolhatnánk. De látjátok,minden csak nézőpont kérdése. Mindenki azt válaszolná,ami őt jelen pillanatban boldoggá tenné. De itt a kérdés:az igazi boldogság? Az jobbá,szebbé tenné a világot? Nem. Akik egy kicsit elgondolkoztak most ezen a kérdésen,azok valószínűleg választ kaptak. Ha nem lennének környezeti katasztrófák,ha nem történnének balesetek,ha az emberek egy része nem éhezne,ha az emberek nem lennének hajléktalanok,ha nem rúgnának ki naponta több ezer embert,ha nem lenne olyan koszos a főváros egy része,ha több lenne a segítség,a megértés...Ha a világot meg szeretnénk változtatni,megváltoztatni azért,hogy jobb legyen,igazán kicsi dolgokkal kéne kezdenünk. Felszedni a szemetet,parkosítani,törődni az emberekkel,kedvesnek és önzetlennek lenni,segíteni másokon,nem feleselni,leülni beszélgetni a különböző generációknak. De hogy mi lenne a legegyszerűbb? Megváltoztatni a nézőpontunkat. Sokan rossznak,csúnyának találjuk a világunk. De miért? Mert mások ezt mondják,mert a híradóban csak ezt látjuk? Nézzük meg jobban a világot és rájövünk:ez a világ szép!
Szép,csak mi ezt kevésbé látjuk. Próbáljuk meg egy kicsit a jót,a szépet látni. Próbáljunk meg egy kicsit többet szeretni,több dologra rácsodálkozni.
   És a világ szebb lesz. Csak szeretettel kell lennünk ebben a világban,mert úgyis mindig a szeretet lesz a csúcspont. A világ pedig csak szeretettel lehet szebb.
                                                                                    Szabó Veronika (8.B)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése