2013. szeptember 5., csütörtök

Világító Képek












 
A Fóti Ökumenikus Iskola diákjai „Világító képek” címmel egy éjszakai kiállítással csatlakoznak a SZAKRÁLIS MŰVÉSZETEK HETE  rendezvénysorozathoz. A gyerekek által készített lámpások és papírképek színes fényeivel azt az utat is szeretnénk megvilágítani, melyen közösen elindulva eredményesen megvalósíthatjuk a „DIÁKOK A MAGYAR SZAKRÁLIS ÖRÖKSÉG VÉDELMÉBEN”című díjnyertes pályamű célkitűzéseit. Ennek első lépéseként a diákok aktív közreműködésével szeretnénk felújítani a Fóti Római Katolikus Templom stációit.
Kiállításunk egymás után kigyulladó fényei az összefogás fontosságát  jelzik, de szeretnénk ha együttlétünkkel, a közös énekléssel közelebb kerülnénk ahhoz, hogy ezt az örökséget a sajátunknak érezzük, mert a  lelkünkben kell először felépítenünk úgy, ahogyan azt a fizikai valóságban is szeretnénk látni.
Ezzel a lélektől lélekig hatoló fények hangulatával várunk szeretettel mindenkit egy kis agapé keretében szeptember 14.-én, a TEMPLOMOK ÉJSZAKÁJÁN  20 órától a Fóti Római Katolikus Templom kertjében.
És hogy a környező településekről is eljussanak a diákjaink a programokra „Templomok Éjszakája Járatot” indítunk, mellyel az igények szerinti útvonalon
hazaszállítjuk a résztvevőket a programok végeztével.



                                                                       Sándor János





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése